Van ambitie naar realisatie

Leren van elkaar

Onderzoek: werkwijzen en ervaringen drukte btw-maand

Doorlopend neemt NoReJa advies het btw-onderzoek af. Wij benaderen kantoren telefonisch om te weten wat er speelt in de administratieve branche. Een leerzaam onderzoek voor ons zelf, maar ook voor de kantoren natuurlijk. Daarbij is ons doel om elkaar te inspireren steeds beter te worden met de klant als uitgangspunt.

Een term als ‘drukte in de btw-maand’ spreekt altijd tot de verbeelding van menig administratiekantoor. Eigenlijk zijn veel administratiekantoren het er wel over eens dat de btw-maand een drukke periode is. In meer of mindere mate is er bij veel kantoren dan sprake van een piekbelasting. Terwijl ze dit best kunnen voorkomen, zie ook deze video naar aanleiding van ons onderzoek.  

Waarom btw-onderzoek onder administratiekantoren?

Wij nemen dit onderzoek af om vooral te zien hoe kantoren met de drukte omgaan en of wij - maar ook kantoren onderling - van elkaars werkwijzen kunnen leren. Het is een manier om voeling te houden met de markt, maar ook om elkaar te inspireren. 

Het eerste onderzoek ervaringen btw-onderzoek onder de ABCO-community

Het eerste onderzoek over ervaringen van administratiekantoren in de btw-maand begon april 2019 en richtte zich op administratiekantoren aangesloten bij de netwerkvereniging ABCO Nederland. Onder de ABCO-community benaderden wij een honderdtal administratiekantoren met vragen over hoe zij met de btw-maand omgingen. 

Nog altijd geactualiseerd

Het onderzoek naar de ervaringen met de drukte in de btw-maand is iets wat wij doorlopend doen. Wekelijks benaderen wij actieve administratiekantoren telefonisch met vragen over hun werkproces. Onze werkwijze is dat wij een aankondigende mail sturen waarin wij aangeven het kantoor telefonisch te gaan benaderen. Vervolgens bellen wij met het nummer: 070-7999 420. 

Kennis kost?

Wij bieden u een systematiek die resultaat garandeert wanneer u deze actief implementeert. Van het resultaat vragen wij een percentage. Daarom bij ons value based pricing.  

Kennis maken?

De snelste manier om te ontdekken of wij waardevol voor elkaar kunnen zijn is door contact op te nemen. De beller is sneller maar mailen kan ook. Dan nemen wij daarna contact op.

Kennis delen!

NoReJa advies is initiatiefnemer van het kennisplatform Business voor Boekhouders. Tips en adviezen voor boekhouder en administratiekantoor over het realiseren van groei.
©NoReJa advies bv - 2018